به عقیده کارشناسان، کشورهای حوزه مقاومت به مسلح شدن فلسطینی‌ها برای دفاع از خود کمک کردند.

مقاومت2

به گزارش همشهری آنلاین،حدود سه یا چهار ماه بعد از پیروزی حزب الله در جنوب لبنان و اخراج رژیم صهیونیستی، انتفاضه دوم شروع شد. انتفاضه دوم که به آن انتفاضة‌الاقصی نیز می‌گفتند تفاوتش با با انتفاضه اول در این بود که به شکل مسلحانه رخ داده بود. در انتفاضه اول تنها سلاح فلسطینی‌ها پرتاب سنگ اما این مرحله دوم آنان اسلحه داشتند. اما اینکه چگونه با وجود اشغال فلسطین و قطع بودن تمامی راه‌های رسیدن اسلحه، انتفاضه دوم با وجود اسلحه انجام شد، جوابش در این است که به عقیده کارشناسان، کشورهای حوزه مقاومت به مسلح شدن فلسطینی‌ها برای دفاع از خود کمک کردند.

مقاومت فلسطین چگونه مسلح شد؟

سلاح‌ها چگونه تحویل فلسطینی‌ها می‌شد؟

برای تحویل سلاح دو راه وجود داشت. راه دریا و دیگری راه خشکی. در راه خشکی به این شکل بود که کشورهای حوزه مقاومت این سلاح‌ها را تا سودان می‌بردند. آن موقع در سودان عمرالبشیر رئیس جمهور بود که گرایش‌های اخوانی نیز داشت. این سلاح‌ها را در سودان تحویل می‌دادند و سودانی‌ها نیز آن‌ها را تحویل قاچاقچی‌های کالا می‌دادند که در همه کشورهای دنیا وجود دارد. این‌ها نیز از دل صحراهای سودان و صحرای سینا سلاح‌ها را به گذرگاه رفح می‌بردند. رفح تنها جایی است که مرز قابل عبور است. در حقیقت رفح نام شهری است که نصف آن در غزه و نصف دیگرش در مصر است.

به دلیل محاصره، فلسطینی‌ها سلاح‌های تحویل گرفته شده را از طریق تونل‌ها به شهر می‌بردند که هم ارزان‌تر درمی‌آمد و نیاز مردم غزه نیز برطرف می‌شد. در آن زمان تقریبا 400-300 تونل بود که اندازه آن‌ها با هم فرق می‌کرد، بعضی‌هایش به اندازه عبور یک نفر بود و بعضی‌هایش نیز اندازه عبور خودرو بود. استفاده اکثر این تونل‌ها برای جابه جایی کالا بود.

عبور از طریق دریاها

روش دوم، رساندن سلاح از طریق دریا بود. دریای غزه توسط رژیم صهیونیستی کاملا محاصره شده است. نیروی دریایی رژیم صهیونیستی تا حدی به قایق‌های فلسطینی اجازه می‌داد برای مواردی چون ماهیگیری از دریای نزدیک خود استفاده کنند و غیر این مورد نیروی دریایی رژیم صهیونیستی هر مورد دیگری را مورد هدف قرار میداد. چه خود فلسطینی‌ها و چه کشتی‌های خارجی. نمونه‌اش نیز همان کشتی امدادی ترکیه به نام کشتی دوستی بود که مورد حمله قرار گرفت و تبدیل به بحرانی میان ترکیه و اسرائیل شد. از سوی دیگر گروه‌های مقاومت از ساکنان ساحل شنیده بودند در بعضی از ساعت‌ها جریان آب یک طوری برعکس می‌شود که به سمت یک بخشی از ساحل می‌آید. پس فلسطینی‌ها سلاح‌ها را داخل بشکه‌های بزرگ 220 لیتری می‌گذاشتند و آنها را حسابی وکیوم کرده و به داخل آب می‌انداختند. جریان آب سلاح‌ها را می‌برد فلسطین و اینها هماهنگ بودند که ما مثلا امشب سلاح می‌فرستیم. بنابراین این که امروزه فلسطینی‌ها با جدیدترین سلاح‌های جنگی با صهیونیست‌ها مقابله می‌کنند همگی ماحصل تلاش‌های چند ده ساله جبهه مقاومت در غرب آسیا است.

کد خبر 810103

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha